Vydáte-li se k městu Tábor, proslulému husitským revolučním hnutím, nedaleko odtud jihovýchodním směrem můžete navštívit Chýnovskou jeskyni a zříceninu středověkého hradu Choustník. Oblast Táborska je hojně navštěvována v letní turistické sezóně především cyklisty, síť cyklostezek směřuje podél řeky Lužnice na Třeboňsko, nebo k Jindřichovu Hradci do oblasti České Kanady. Cykloturisté na své pouti míjí řadu hospůdek, některé z nich navštěvují, aby se občerstvili, a na pultech ve výčepu se na ně usmívá plastikový sáček naplněný křupavými bramborovými lupínky značky Bohemia.
Bramborové chipsy nechybí ani v supermarketech a neexistuje snad nikdo, kdo by tuto pochoutku alespoň neochutnal. Přitom jen málokdo ví, že se z kvalitní a pečlivě tříděné suroviny zpracovávají právě v malé vesničce s názvem Choustník. Vyrobí se jich tu přes 300 tisíc sáčků každý den a možná vás překvapí, že tu pracuje pouhých 70 zaměstnanců.
Pravdou je, že tato oblast je typickou bramborářskou lokalitou, výchozí surovina je pro lupínky naprosto zásadní, z tohoto důvodu se tři zaměstnanci věnují pouze kontrole pěstování brambor, monitoringu stavu polností, dohlíží na sklizeň a především na transport. V této branži totiž v zásadě platí, že ze špatných brambor výborné lupínky nevyrobíte, ovšem špatné chipsy z dobré suroviny vyprodukujete velice snadno. Proto je třeba dbát na šetrné zacházení, neboť jestliže brambora upadne na zem, teprve za dva měsíce začne v tomto místě uhnívat. Bylo prokázáno, že od sklizně až k běžícímu pásu ve výchozí lince zaznamenají tyto plodiny až 45 úderů.
Výrobní hala se dělí na výrobní část a velkosklad. Surovina se nejprve oškrábe a umyje, pak se krájí a nakonec frituje v obří tukové lázni, Veškerý proces probíhá na automatické lince a tak zaměstnanci spíše provádí odborný dozor, aby stroje pracovaly tak, jak mají. Vadné kusy plodin dokonce třídí počítač a fritovací proces probíhá v prostředí vakua, bez doteku lidské ruky. Jednotlivé plátky brambor se krájí speciálními noži, které řežou s přesností na 0,05 mm.