Betonové ploty zajistí soukromí a klid

Investice do budoucnosti – mějte na paměti, že se jedná o certifikovaný materiál, který se vám nerozpadne po dvou zimních sezónách. Výrobci počítají jeho životnost na desetiletí a tak buďte při plánování vzhledu oplocení velmi pečliví. Zejména, co se týče volby povrchového reliéfu. Může připomínat lámaný kámen, dřevěné hranoly, tvarové či rovné cihly, může mít ozdobné prvky – možností je mnoho a vyplatí se prolistovat katalog a zároveň prohlédnout fotky dostupné na Internetu.

pnoucí břečťan

Kombinování s jinými materiály – výhodou je možnost osadit prostor nad deskami dřevem, kovovými prvky, dokonce i ocelovými lanky pro popínavé rostliny. Někteří lidé na horní hranu zavěsí truhlíky s pelargoniemi, světle okrové a světle šedé desky zajímavě vyniknou mezi jehličnany, spodní hranu plotu lze obsypat oblázky či mulčovací kůrou. Mnohdy se vyplatí oslovit i zahradního architekta, který dokáže vhodně poradit, např. s výstavbou okrasné skalky, jezírka, může navrhnout kaskádové řešení oplocení, přepažení části zahrady, vytvoření terasy se schůdky atd. Prefabrikované desky lze zapustit i částečně do země, je to zkrátka materiál, s nímž lze opravdu kouzlit a není nutné spoléhat jen na fádní vysokou a plochou zeď.

dívka za plotem

Pocit bezpečí – každé zdivo vytváří pocit jistého bezpečí a soukromí. Chrání před prachem z ulice, brzdí nepříjemný hluk, ale především nedává možnost chodcům nahlížet na váš pozemek. Mezi námi je bohužel mnoho lidí závistivých, nepřejících, plných zloby a nenávisti a bariéra před těmito zvědavci má svůj význam. Otevřít pohled do zahrady se vyplácí jen sousedům, s nimiž máte přátelské a vřelé vztahy, a tam najde své místo nízký živý plůtek nebo pletivo s brankou. Montáž betonového plotu je zároveň dobrou volbou tam, kde výhled do přírody kazí okolní zástavba nebo nějaké průmyslové objekty, a samozřejmě průčelí pozemku, oddělující vaši parcelu od frekventované silnice.

You Might Also Like